Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Sviatočné kuracie rezne
Suroviny: 500 g kuracích prsíčok-rezňov, 50 g anglickej slaninky, 50 g mrazeného listového špenátu, 100 g oleja- (10 PL), 2 vajcia, hladká múka, strúhanka, majoránka, soľ, korenie, cesnak.
Postup: Prsíčka narežeme nožom a vytvoríme kapsu. Do misky dáme hrsť strúhanky, žĺtko z 1 vajca, na kocočky nakrájanú slaninku, rozmrazený špenát, soľ, korenie, majoránku a roztlačený cesnak. Zmes premiešame a nakoniec do nej zľahka vmiešame tuhý sneh z bielka. túto zmes naplníme do prsíčok. Naplnené prsíčka obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Obalené prsíčka pomaly vyprážame vo väčšom množstve oleja dozlatova. Môžeme podávať s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninovými šalátmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.