Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jordánske kura
Suroviny: 1 celé kurča, 3 cibule, 10 strúčkov cesnaku, 1 kg zemiakov, 125 g masla, kečup, soľ, mletá škorica.
Postup: Kurča očistíme, umyjeme a rozkrájame na porcie. Naporcované mäso posypeme mletou škoricou. Potom mäso pokladieme na suchý pekáč a poprekladáme ho kúskami cibule a celými strúčikmi cesnaku. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Plátky zemiakov dobre posolíme, premiešame a rozložíme na kúsky kurčaťa. Navrch pokladieme plátky masla, podlejeme asi s 1 dcl vody a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C. Pečieme asi 40 minút. Potom pekáč vyberieme, zmes nahusto pokvapeme kečupom a premiešame. Dáme znova do rúry a ešte zapekáme 15-20 minút. Podávame so zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.