Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kuracie steaky s bazalkovou omáčkou
Suroviny: 800 g kuracích rezňov z prsíčok, 8 g steakového korenia, 80 PL oleja. Na omáčku: 100 ml šľahačkovej smotany, čerstvá bazalka, vegeta.
Postup: Nenaklepané prsíčkové rezne obalíme v steakovom korení a dáme na gril zohriaty na 300°C. Griľujeme asi 10-15 minút. Počas griľovania steaky občas obraciame. Zatiaľ si pripravíme omáčku: Bazalku nasekáme nadrobno, pridáme ku nej smotanu, ochutíme vegetou a necháme prevrieť aby omáčka zhustla. Opečené steaky podávame s opekanými zemiakmi a preliate omáčkou. Steaky môžeme opekať aj na steakovej panvici pokvapkané olejom.( na prudkom ohni.)
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.