Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pikantné dusené huby
Suroviny: 2 veľké cibule, 200 g šampiňónov, 100 g lesných húb, 20 g sušených húb, korenie, soľ, olej, 100 g oravskej slaninky, 300 g rajčinového pretlaku, čilí paprička, cuketa.
Postup: Sušené huby si aspom hodinku vopred namočíme do studenej vody. Slaninku pokrájame na kocky a opražíme ju s troškou oleja doružova. Pridáme nasekanú cibuľu a opečieme až zosklovatie. Potom pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, lesné huby a 10 minút na miernom ohni dusíme. Potom pridáme scedené namočené huby, nasekanú čilí papričku bez jadierok, zalejeme pretlakom, premiešame, pridáme na kúsky nakrájanú dužinu z cukety podlejeme trochou vody a dodusíme až sú huby mäkké.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.