Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jablčník s makom
Suroviny: 230 g kryštáľového cukru, 5 vajec, 150 g mletého maku, 80 g tvarohu, 5 PL polohrubej múky, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, 1 kg nastúhaných jabĺk.
Postup: Celé vajcia vymiešame s cukrom do peny. Pridáme mak, tvaroh, múku s práškom do pečiva a dobre vymiešame. Potom primiešame postrúhané jablká a zmes premiešame. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme asi 40-50 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a pokrájame ho na štvorce. Vrch koláčikov ozdobíme tvarohom a kúskom jablka.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.