Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové stehno na víne
Suroviny: 800 g bravčového mäsa zo stehna, korenie, soľ, 2 cibule, 1 PL masla, 250 g šampiňónov, olej, 1 dcl bieleho vína, 1 čL horčice, 2 dcl šľahačkovej smotany,petržlenová vňať.
Postup: Z mäsa nakrájame menšie rezne, ktoré osolíme, okoreníme a naklepeme. Na masle opražíme najemno nasekanú cibuľu, pridáme ku nej na plátky pokrájané šampiňóny a spolu krátko podusíme. Pripravené mäso opečieme z obidvoch strán na horúcom oleji, opečené podlejeme vínom, pridáme horčicu a zmes necháme prevrieť. Potom stíšime oheň a prikryté dusíme domäkka. Mäkké mäso zalejeme smotanou, pridáme podusené šampiňóny s cibuľou a ešte 5 minút spolu podusíme. Hotové mäso posypeme nasekanou petrželkou a podávame s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.