Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Hydina

Morčacie prsia s mrkvou a hráškom

Suroviny: 800 g morčacích prsíčok, 1 farebná paprika, 1 viazanička petrželky, 250 g tvarohu, 1 žĺtok, korenie, soľ, 1 viazanička mladej mrkvičky, 500 g cukrového krášku, 2 PL masla, 4 PL citrónovej šťavy, 2 PL maizény, 1 kelímok (200 g) šľahačkovej smotany.

Postup: Papriku očistíme a pokrájame nadrobno. Troška vňaťky si odložíme na ozdobenie a ostatnú najemno nasekáme. Tvaroh vymiešame so žĺtkom, pridáme nasekanú vňať, pokrájanú papriku a zmes ochutíme soľou a korením. Mäso osolíme, okoreníme naklepeme a položíme si ho na plocho. Natrieme ho tvarohovou zmesou zroľujeme ho do rolády a zviažeme niťou, Pripravenú roládu uložíme do pekáča, potrieme dobre olejom a dáme ho do vyhriatej rúry piecť asi na 30 minút. Potom ho podlejeme asi 2 dcl vody a pečieme ďalej asi 30 minút. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme očistené mrkvičky, okoreníme a 3 minúty podusíme. Potom pridáme aj hrášok a spolu dusíme 10 minút. Upečenú roládu preložíme na pás alobalu, zabalíme a odložíme odpočinúť. Do panvice dáme asi 1,5 dcl vody, pridáme výpek z mäsa a necháme povariť spolu s citrónovou šťavou. Potom pridáme v 2 PL vody rozmiešanú maizénu a za stáleho miešania necháme 1 minútku povariť. Nakoniec pridáme udusenú zeleninu,prilejeme smotanu, ochutíme cukrom, soľou, korením a krátko prevaríme. Roládu pokrájame na plátky, obložíme zeleninou a podávame s opečenými zemiakmi a dozdobíme vetvičkou petrželky.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 17. 06. 2008 | 2324 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18223 hl.)
 
Jednoduché (5565 hl.)
 
Lacné (5257 hl.)
 
Overené - tradičné (4894 hl.)
 
Je mi to jedno (4850 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38789
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server