Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Papriku očistíme a pokrájame nadrobno. Troška vňaťky si odložíme na ozdobenie a ostatnú najemno nasekáme. Tvaroh vymiešame so žĺtkom, pridáme nasekanú vňať, pokrájanú papriku a zmes ochutíme soľou a korením. Mäso osolíme, okoreníme naklepeme a položíme si ho na plocho. Natrieme ho tvarohovou zmesou zroľujeme ho do rolády a zviažeme niťou, Pripravenú roládu uložíme do pekáča, potrieme dobre olejom a dáme ho do vyhriatej rúry piecť asi na 30 minút. Potom ho podlejeme asi 2 dcl vody a pečieme ďalej asi 30 minút. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme očistené mrkvičky, okoreníme a 3 minúty podusíme. Potom pridáme aj hrášok a spolu dusíme 10 minút. Upečenú roládu preložíme na pás alobalu, zabalíme a odložíme odpočinúť. Do panvice dáme asi 1,5 dcl vody, pridáme výpek z mäsa a necháme povariť spolu s citrónovou šťavou. Potom pridáme v 2 PL vody rozmiešanú maizénu a za stáleho miešania necháme 1 minútku povariť. Nakoniec pridáme udusenú zeleninu,prilejeme smotanu, ochutíme cukrom, soľou, korením a krátko prevaríme. Roládu pokrájame na plátky, obložíme zeleninou a podávame s opečenými zemiakmi a dozdobíme vetvičkou petrželky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.