Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šunková pizza
Suroviny: 250 g hladkej múky, 75 g masla alebo Hery, 2 čL prášku do pečiva, soľ, 6-7 PL mlieka, 1 vajce, olej. PLNKA: 3 čL kečupu, 1 cibuľa, olej, 3 rajčiny, mleté korenie, soľ, oregáno, 150 g šunky, 100 g tvrdého syra.
Postup: Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme zmäknuté maslo, mlieko vajce a troška soli. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na rovnaké bochníky a vyvaľkáme z nich guľaté placky. Placky potom uložíme na vymastený plech a potrieme ich natenko kečupom. Na takto pripravené placky rozdelíme šunkovú zmes, obložíme na kolieska pokrájanými rajčinami, osolíme, okoreníme, posypeme podľa chuti oregánom a nakoniec pizze posypeme nastrúhaným tvrdým syrom. Pripravené pizze dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 20 minút. ŠUNKOVÁ ZMES: Na rezančeky pokrájanú šunku a najemno nasekanú cibuľu orestujeme na oleji a dochutíme korením.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.