Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Hrozienka namočíme do troška rumu. Žemle pokrájame na hrubšie plátky. Z mlieka, masla, 1 vanilkového cukru a škorice vymiešame omáčku a necháme ju prehriať. Potom ju dáme vychladiť a zašľaháme do nej žĺtky. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a jablká nahrubo postruháme a primiešame do nich hrozienka a kryštáľový cukor. Plátky žemlí namáčame v mliečnej omáčke a urobíme z nich vrstvu do tortovej formy. Potom nanesieme na ne vrstvu tvarohu, vrstvu jabĺk a toto opakujeme. Poslednou vrstvou sú jablká. Takto pripravenú žemľovku dáme do vyhriatej rúry a zapekáme asi 15 minút. Zatiaľ si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, zamiešame do neho práškový cukor a zmes natrieme na zapečenú žemľovku. Potom ju znova dáme do rúry a ešte zapečieme aby sneh získal zlatistú farbu. Po upečení žemľovku necháme schladnúť, vyberieme z formy a naporcujeme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.