Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kurča s rajčinami
Suroviny: 1 kurča, 2 cibule, 1/2 kg rajčín, 100 g masla, soľ, 1/4 šálky nasekanej petržlenovej vňate.
Postup: Kurča očistíme, umyjeme a pokrájame na porcie. Do kastróla dáme rozohriať asi 80 g masla a kuracie kúsky na ňom poopekáme. Posolíme, podlejeme trochou vody a prikryté udusíme domäkka. Šupku na vrchu rajčín nakrojíme na krížik a sparíme ich v horúcej vode. Potom ich prudko ochladíme a ošúpeme. Nasekanú cibuľu orestujeme na zbytku masla, pridáme na plátky pokrájané rajčiny, nasekanú vňať a spolu podusíme. Na mäkké kuracie kúsky nalejeme podusenú rajčinovú zmes a spolu ešte podusíme 5 minút. Podávame s ryžou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.