Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Čerešňová bublanina
Suroviny: 250 g Hery, 280 g cukru, 1 vaniľkový cukor, 400 g hladkej múky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, štipka soli, 5 vajec, kôra z 1/2 citróna, 125 ml mlieka, 800 g čerešní.
Postup: Čerešne umyjeme a vykôstkujeme. (môžeme dať aj celé). Múku pomiešame s práškom do pečiva. Zmäknutú Heru, cukor, vaniľkový cukor, štipku soli a nastrúhanú citrónovú kôru dobre vymiešame a postupne po jednom primiešavame vajíčka. Všetko spolu vymiešame do penista. Potom pridávame postupne po lyžiciach múku a vlažné mlieko. Vymiešame hladké cesto, ktoré nalejeme na hlbší plech, vyložený papierom na pečenie a posypeme čerešňami. Dáme piecť na stredný rošt, do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 45 minút. Po vychladnutí bublaninu pokrájame na štvorce a posypeme práškovým cukrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.