Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kura očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Potom kurča posolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou a vnútro kurčaťa vytrieme maslom. Kapustu jemne vyžmýkame a pokiaľ by bola moc kyslá tak ju na prepláchneme a pridáme do nej na mesiačiky nakrájané jablko. Kapustu naplníme do kurčaťa a popcháme ju aj popod kožu kurčaťa. Otvor potom zopneme ihlou alebo zašijeme. Pripravené kurča dáme do pekáča, pokladieme naň kúsky masla a zakryjeme ho alobalom. Dáme piecť do vyhriatej rúry a počas pečenia opodlievame pivom. Potom alobal odstránime a kurča zapekáme dozlatova. Polievame výpekom a podlievame pivom. Upečené kurča naporcujeme, kapustu z kurčaťa polejeme výpekom a podávame s knedľou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.