Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Roštenku pokrájame na plátky, naklepeme z obidvoch strán a posolíme. Slaninku nakrájame na tenšie hranolčeky . Na každý plátok roštenky dáme hranolček slaninky a mäso zvinieme do roládky. Zopneme špáradlom alebo previažeme niťou. Pripravené závitky prudko opečieme zo všetkych strán na rozpálenej mast. Pridáme ku nim nasekanú cibuľu, poprášime mletou paprikou, trocha podlejeme horúcou vodou a prikrytédáme dusiť. Počas dusenia podľa potreby podlievame horúcou vodou. Mäkké závitky vyberieme, šťavu zahustíme smotanou, do ktorej sme rozhabarkovali múku a prevaríme na hladkú omáčku. Dochutíme soľou, korením, dáme naspäť závitky a podávame s knedľou alebo haluškami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.