Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rezne so syrom a smotanou
Suroviny: 600 g bravčového mäsa zo stehna, 4 PL oleja, soľ, mletá sladká paprika, 100 g tvrdého strúhaného syra, 2 dcl kyslej smotany.
Postup: Z mäsa nakrájame rezne, ktoré naklepeme a prudko opečieme na horúcom oleji z obidvoch strán. Opečené rezne posolíme a obalíme v zmesi strúhaného syra a mletej papriky. Pokladieme ich do vymasteného pekáča, polejeme rozmiešanou kyslou smotanou a zapečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 25 minút. Podávame s opekanými zemiakmi a šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.