Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šklbance s cibuľou
Suroviny: 600 g zemiakov, 150 g hrubej múky, 3 cibule, 1 PL oleja, 2 PL masti, soľ, voda.
Postup: Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Po uvarení znich z dvoch tretín scedíme vodu, primiešama do nich múku a prikryté necháme na teplom mieste postáť. Potom zemiaky s múkou vymiešame na hladké cesto a lyžicou namáčanou do oleja vykrajujeme z cesta šklbance. Tieto kladieme do misy a urobené šklbance polejeme na masti dozlatova opraženou cibuľou. Podávame s mliekom, zakysankou alebo cmarom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.