Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kysucké zemiakové tašky
Suroviny: 1/2 kg zemiakov, soľ, 300 g hladkej múky, 150 g údeného mäsa, 1 PL masla.
Postup: Zemiaky očistíme, pokrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a dobre dohladka popučíme. Pridáme k nim múku, osolíme a vypracujeme zemiakové cesto. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 1/2 cm a pokrájame ho na obdĺžníky. Na polovinu každého obdĺžníka položíme kôpku najemno nasekaného údeného mäsa napr. údené koleno. Naplnené obdĺžníky preložíme napoly, okraje spojíme a pokladieme ich na vymastený plech. Tašky potrieme roztopeným maslom a upečieme vo vyhriatej rúre doružova.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.