Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Ryby očistíme, oškrabkáme na povrchu nožom, opláchneme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Potom ich z v nútra aj z vonka posolíme. Polovinu masla premiešame s nasekanými bylinkami a roztlačeným cesnakom. Touto zmesou vytrieme vnútrajšok pstruhov. Pripravené pstruhy necháme v chladničke odstáť asi 30 minút. Očistené papriky pokrájame na pásiky a opražíme nahorúcom oleji. Papriky posolíme, okoreníme a krátko podusíme.Odstáte pstruhy uložíme do pekáča, okolo rozložíme podusené papriky, pohádžeme kúsočky masla a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme prikryté alobalom asi 10 minút. Potom alobal odstránime a ešte ďaľších 10 minút zapekáme odokryté. Podávame s opekanými zemiakmi a plátkom citróna.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.