Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčová pečeň po španielsky
Suroviny: 600 g bravčovej pečienky, mlieko, korenie, 3 PL oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, kečup, červené víno, 2 PL masla, 50 g údenej slaninky, citrón.
Postup: Pečeň umyjeme, odblaníme a dáme do misky, kde ju zalejeme mliekom a necháme 1 deň odležať v chladničke. Pred varením pečeň vyberieme z mlieka, opláchneme a pokrájame na phrubšie plátky. Potom ju naklepeme, okoreníme a opražíme na horúcom oleji z obidvoch strán. Opraženú pečeň vyberieme a odložíme do tepla. Na oleji opražíme nasekanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou a pridáme kečup. Všetko spolu krátko podusíme, rozriedime vínom a zjemníme kúskom masla. Na panvici opražíme na tenké plátky pokrájanú slaninku. Opečenú pečeň polejeme omáčkou, obložíme opečenou slaninkou, ozdobíme kolieskami cibule a plátkami citróna. Podávame s chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.