Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové mäso s ananásom po japonsky
Suroviny: 400 g bravčového mäsa (stehno alebo karé), 3 PL oleja, soľ, korenie, 50 g arašídov, 1 PL sojovej omáčky, 1 PL solamylu, 200 g ananásového kompótu, citrónová šťava.
Postup: Mäso opláchneme, osušíme a pokrájame na menšie kocky. Potom mäsové kocky opražíme prudko na horúcom oleji zo všetkych strán. Osolíme, okoreníme a za častého miešania upražíme domäkka. K upraženému mäsu pridáme olúpané arašidy a chvíľu spolu opekáme. Primiešame sojovú omáčku, zaprášime solamylom a ešte spolu opražíme. Nakoniec pridáme scedený na kúsky pokrájaný ananás a spolu prehrejeme. Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.