Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rýchla večera z kuraciny
Suroviny: 500 g kuracích stehienok, 1 kocka kuracieho alebo slepačieho bujónu, griľovacie korenie, 1 stručik cesnaku, 1 cibuľa, 2 zelené papriky, 4 rajčiny, olej. Na obalenie: hladká múka, 1 vajce.
Postup: kuracie stehná opláchneme, vykostíme a stiahneme kožu. Pripravené mäso naklepeme, posypeme griľovacím korením a pokvapkáme olejom. Necháme 30 minút odležať v chladničke. Zatiaľ si na oleji orestujeme na pásiky nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, na pásiky nakrájanú papriku a podusíme. Odležané stehná omočíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci a pomaly opečieme z obidvoch strán na oleji dozlatista. Opečené mäso vyberieme, do výpeku pridáme podusenú papriku, rozmrvenú kocku bujónu a na kocočky pokrájané rajčiny. Podľa potreby podlejeme troškou vody. Necháme prevrieť a podávame ako omáčku k opečeným stehnám. Môžeme podávať s hranolkami alebo len s pečivom alebo chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.