Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Prírodné rezne s ovocnou ryžou
Suroviny: 4 rezne z vykosteného bravčového karé (po 150 g), soľ, korenie, 2 PL masti, 1 dcl vývaru (z masoxu), 1 PL hladkej múky. Na ovocnú ryžu: 1 šálka ryže, trocha tuku, 2 šálky vody, 2 PL hrozienok, soľ, mandarínkový alebo ananásový kompót.
Postup: Umyté rezne osušíme obrúskom, naklepeme z obidvoch strán, posolíme, okoreníme a na rozohriatej masti prudko opražíme. Potom rezne podlejeme vývarom a prikryté dáme dusiť. Keď je mäso takmer mäkké, poprášime rezne múkou a ešte chvíľu podusíme. RYŽA: premytú a odkvapkanú ryžu popražíme na troche horúceho tuku, zalejeme horúcou vodou, trocha posolíme, pridáme hrozienka a prikrytú udusíme domäkka. Do hotovej ryže primiešame scedený kompót.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.