Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Krakovská pochúťka
Suroviny: 1 balenie lístkového cesta, 6 rožkov, 2 vajcia, mlieko, korenie, soľ, viazanička nasekanej petržlenovej vňate, 400 g údenej klobásky, 1 vajce na potretie, papier na pečenie.
Postup: Klobásku si predvaríme, vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Rožky pokrájame na kúsky a namočíme v mlieku. Potom prebytočné mlieko vymačkáme, pridáme 2 vajcia, osolíme, okoreníme a primiešame nasekanú petrželku. Lístkové cesto rozvaľkáme natenko, potrieme ho žemľovou plnkou, pokladieme predvarenú klobásku a zvinieme do závinu. Závin položíme na plech vyložený papierom na pečenie, vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme do vyhriatej rúry upiecť dočervena. Upečený vychladnutý závin pokrájame a podávame so zeleninovou oblohou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.