Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Francúzske mäsové guľky
Suroviny: 300 g mletého mäsa (teľacie alebo z bravčového pliecka), 150 g čerstvých húb (šampiňóny), olej, 1 cibuľa, 1 vajce, korenie, soľ, olej na vyprážanie, zmes dusenej zeleniny(napríklad mrazená čínska zmes).
Postup: Na oleji speníme nasekanú cibuľu, pridáme pokrájané huby a podusíme. Mleté mäso zmiešame s podusenými hubami, pridáme vajce, soľ, korenie a dobre prepracujeme. Z tejto zmesi formujeme menšie guľky a vypražíme ich na horúcom oleji. Na troche oleja podusíme zeleninovú zmes, pridáme vypražené mäsové guľky a spolu ešte 15 minút podusíme. Podávame s bagetou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.