Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Deň vopred si fazuľu preberieme, opláchneme a namočíme do studenej vody. Na druhý deň ju aj s vodou prelejeme do väčšieho hrnca a dáme variť. Pridáme umyté prekrojené koleno, celú cibuľu, celé korenie a bobkový list. Keď je koleno aj fazuľa mäkké koleno vyberieme a polievku zapražíme svetlou zápražkou z masti a múky. Osolíme, prilejeme smotanu a dochutíme octom a cukrom. Koleno oberieme od kosti, časť mäsa pokrájame na kocočky a dáme do polievky. Podávame s bielym chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.