Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Gazdovský rolovaný bôčik
Suroviny: 1 kg prerasteného bravčového bôčika, soľ, korenie, 3 vajcia, 2 PL masla, 4 žemle, 1/2 dcl mlieka, štipka muškátového kvetu alebo orieška, petržlenová vňať, masť, vývar z kocky masoxu.
Postup: Bôčik rozkrojíme na širší plát, osolíme a okoreníme. V mise vymiešame vajcia s maslom, pridáme v mlieku namočené pokrájané žemle, muškátový kvet, nadrobno nasekanú petrželku osolíme a dobre premiešame. Touto plnkou naplníme plát z bôčika, zvinieme do rolády a pevne previažeme niťou. Potom roládu zo všetkych strán opečieme na horúcej masti. Podlejeme vývarom a dáme do vyhriatej rúry upiecť dočervena. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovou čalamádou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.