Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové závitky s kyslími uhorkami
Suroviny: 600 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, korenie, 2 čL horčice, 150 g sterilizovaných uhoriek, 2 PL masti, 1 cibuľa, 2 PL hladkej múky, vegeta.
Postup: Mäso pokrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme z jednej strany horčicou. Na každý plátok mäsa, na potretú časť, položíme pozdĺžny rez uhorky a plátky zvinieme. Spojíme špáradlom alebo previažeme niťou. Pripravené závitky opečieme zo všetkych strán na masti, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, poprášime múkou, podlejeme vodou a ochutíme vegetou. Udusíme pod pokrievkou domäkka. Podávame so zemiakovou kašou a uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.