Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup:Hlávku karfiolu očistíme, dôkladne opláchneme (aj vnútornú časť) a dáme povariť do osolenej vody. Nesmieme nechať dlho variť, aby sa karfiol nerozpadal. potom karfiol vyberieme, necháme odkvapkať a lyžicou opatrne vydlabeme hrubé hlúbovité časti. Potom si urobíme plnku: na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a spolu opražíme. Pridáme nasekané vydlabané hlúbiky z karfiola, podlejeme trochou vody a podusíme domäkka. Udusenú zmes necháme vychladnúť a pridáme do nej vajce, štipku nastrúhaného muškátového orieška, v mlieku namočenú a rozmrvenú žemľu, nasekanú petrželku a dobre premiešame. Odkvapkanú hlávku karfiolu dáme do vymastenej zapekacej misy ružičkami nadol. Opatrne naplníme hlávku karfiolu plnkou zapečieme vo vyhriatej rúre doružova. Podávame s varenými mladými zemiačkami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.