Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Obličky odblaníme, opláchneme a rozkrojíme cez polovicu. Z obličiek povyrezujeme močové kanáliky a dobre umyjeme aj z vnútornej strany. Potom ich pokrájame na plátky, obaríme vriacou vodou a necháme na site odkvapkať. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené obličkyorestujeme, okoreníme a podlejeme horúcou vodou. Prikryté ich udusíme domäkka. Mäkké obličky poprášime múkou, mletou paprikou, pridáme kečup a ešte aspom 15 minút povaríme. Hotové obličky posolíme až tesne pred podávaním, aby nestvrdli. Podávame s dusenou ryžou a kyslou uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.