Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kurča po staročesky
Suroviny: 1 kurča, soľ, zázvor, olej, hydinový vývar z kocky, 2 PL hladkej múky, 3 dcl smotany, šťava z 1/2 citróna, 1 PL masla, 100 g mandlí. (arašidy)
Postup: Kurča očistíme, umyjeme a rozkrájame na porcie. Porcie kurčaťa osolíme, okoreníme mletým zázvorom, pokvapkáme olejom a dáme prikryté na 3 hodinky marinovať do chladničky. Potom porcie kurčaťa opečieme prudko zo všetkych strán na horúcom oleji. Opečené podlejeme vývarom a udusíme domäkka. Udusené mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk a poprášime múkou. Prerestujeme, zalejeme smotanou, pridáme na zjemnenie maslo, podľa chuti zakvapneme citrónovou šťavou a necháme na slabom ohni 15 minút povariť. Porcie kurčaťa prelejeme omáčkou a posypeme nasekanými opraženými mandľami. Vhodná príloha opekané zemiaky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.