Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kuracie rizoto
Suroviny: 1 kurča, mleté čierne korenie, soľ, 3 PL masla, 1 cibuľa, 100 g ryže, 60 g hrášku, 2 PL rajčinového pretlaku, hydinový vývar z kocky, nasekaná čerstvá petržlenová vňať.
Postup:Kurča očistíme, umyjeme a rozporcujeme na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a opražíme na horúcom masle. Potom pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, premytú a odkvapkanú ryžu, hrášok, pretlak, nasekanú petrželku a zalejeme vývarom. Všetko necháme zovrieť a prikryté vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút. Podávame s čerstvým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.