Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Uvarený scedíme a necháme odkvapkať. Potom z ružičiek karfiolu poodkrajujeme hrubšie hlúbikové časti, ktoré posekáme nadrobno a odložíme bokom. Múku opražíme nasucho doružova, zalejeme studeným mliekom a dobre vymiešame. Pridáme maslo, citrónovú šťavu, štipku nastrúhaného orieška, podľa chuti posolíme a necháme prevariť. Uvarené ružičky karfiolu rozdelíme na taniere, polejeme omáčkou a vrch posypeme nasekanými odloženými hlúbikmi. Môžeme podávať aj s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.