Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Klobásky v zemiakovom ceste
Suroviny: 4 klobásky (napr. Ostravská alebo Levočská), 500 g zemiakov, 50 g detskej krupice, 1 vajce, 2 PL masla, 150 g polohrubej múky, soľ.
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke a uvarené ošúpeme. Zemiaky potom postruháme najemno alebo pretrieme. Pridáme vajce, krupicu, múku, soľ a zmäknuté maslo. Vypracujeme hladké zemiakové cesto, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme a rozkrojíme na 8 dielov. Do každého dielu cesta zabalíme polovičku po dĺžke rozkrojenej klobásky. Cesto zvinieme do rolky a okraje dobre pritlačíme. Pripravené nalnené cesto dáme uvariť do osolenej vody. Pred podávaním posypeme opraženou cibuľou, alebo opraženou strúhankou. Môžeme podávať aj s rajčinovou omáčkou. Môj tip na vylepšenie: Uvarené cesto s klobáskou opečieme doružova zo všetkych strán na masti a podávame s udusenou kyslou kapustou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.