Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené rajčiny so zelenou fazuľkou
Suroviny: 600 g väčších rajčín, 500 g mladých fazuľkových strukov, 1 cibuľa, olej, 4 vajcia, 50 g údenej slaninky, 100 g šunky, korenie, soľ, zelená petržlenová vňať, strúhaný ementál.
Z cibule a vajec pripravíme na oleji redšiu praženicu. Praženicu osolíme, okoreníme a pridáme do nej nasekanú petržlenovú vňať. Rajčiny umyjeme, vršky skrojíme a vnútrajšok vydlabeme lyžičkou. Pripravené rajčiny naplníme usmaženou praženicou a prikryjeme zrezanými vrškami. Fazuľkové struky očistíme, rozkrájame na kúsky a uvaríme v osolenej vode takmer domäkka. Uvarené scedíme. Slaninku pokrájame na malé kocky, opražíme dočervena a pridáme ku nej na rezance pokrájanú šunku, scedenú uvarenú fazuľku, osolíme, okoreníme a krátko spolu podusíme. Do zapekacej misy dáme podusenú fazuľku, na ňu pokladieme naplnené rajčiny, všetko pokvapkáme olejom a dáme zapiecť do horúcej rúry. Ešte horúce posypeme na tanieroch strúhaným syrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.