Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: RECEPT I. fazuľku očistíme, povaríme 4-5 minút v osolenej vode, scedíme a po 3 lusky obalíme, v plátku syra a plátku šunky. Pripravené obalíme v múke, vajci a strúhanke. Vypražíme na oleji a podávame s hranolkami a tatarskou omáčkou. RECEPT II. Fazuľku očistíme, povaríme 5 minút v osolenej vode a scedíme. Na masle opražíme dozlatova strúhanku a nasypeme ju na uvarenú fazuľku. Premiešame, ochutíme soľou a posypeme najemno nasekanou petrželkou. RECEPT III. Fazuľky očistíme, povaríme 5 minút v osolenej vode a scedíme. Na masle opražíme pretlečený cesnak, nasekané bylinky a zmesou polejeme uvarené fazuľky. RECEPT IV: Fazuľky pripravíme nakyslo s omáčkou a podávame s uvarenými vajíčkami, alebo s opraženými vajíčkami na spôsob volského oka, alebo s opečenými špekáčkami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.