Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Sedmohradská kapusta
Suroviny: 600 g hlávkovej kapusty, 1/2 kg bravčového mäsa z pliecka, rasca, soľ, korenie, majoránka, masť, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 PL hladkej múky, 2 dcl smotany, ocot.
Postup: Mäso opláchneme a pokrájame na kocky. Kapustu nakrájame na rezance a dáme ju variť spolu s mäsom. Pridáme soľ, korenie, rascu a uvaríme domäkka. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak, pridáme múku, opražíme a zalejeme smotanou. Zápražku nalejeme ku kapuste, dobre premiešame a povaríme 15 minút. Dochutíme podľa chuti soľou, korením a octom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.