Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kapustná bábovka
Suroviny: 1/2 kg kapustných listov, masť, strúhanka, 1 cibuľa, 1/2 kg mletého bravčového pliecka, 200 g čerstvých húb, korenie, rasca, soľ, 2 strúčiky cesnaku.
Postup: Kapustné listy umyjeme a povaríme vo vriacej osolenej vode. Potom listy scedíme a hlúbovité časti listov naklepeme. Pripravíme si mäsovo-hubovú zmes: Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na masti, pridáme pomleté mäso, na drobné kocky pokrájané huby a opražíme. Podľa potreby podlejeme troškou vody, zmes ochutíme rascou, korením a podľa chuti osolíme. Udusíme do polomäkka. Nakoniec pridáme najemno rozotretý cesnak a premiešame. Bábovkovú formu vymastíme, vysypeme strúhankou a vyložíme kapustnými listami. Potom nanesieme vrstvu mäsovej zmesi, preložíme kapustnými listami a takto pokračujeme až minieme všetky suroviny. Naplnenú formu vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Podávame s varenými zemiakmi alebo s chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.