Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Lečo s údeninou
Suroviny: masť, 2 cibule, 200 g šunkovej salámy alebo mäkkej klobásy, 1/2 kg zelenej papriky, 1/2 kg rajčín, korenie, soľ, 5 vajec.
Postup: papriky umyjeme a povykrajujeme jadrince. Rajčiny na vrškoch nakrojíme do krížika a dáme do vriacej vody obariť. Potom ich opláchneme studenou vodou a ošúpeme. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú salámu (klobásku) a opražíme. Potom pridáme na pásiky pokrájané papriky, na mesiačiky pokrájané rajčiny, osolíme, okoreníme a podusíme vo vlastnej šťave domäkka. Nakoniec pridáme rozšľahané vajcia a počas miešania ich necháme zatuhnúť. Podávame s chlebom alebo s dusenou ryžou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.