Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčová roláda
Suroviny: 800 g bravčového mäsa zo stehna, korenie, soľ, horčica, 100 g dusenej šunky alebo šunkovej salámy, 50 g anglickej slaninky, masť, 3 vajcia, 1 väčšia kyslá uhorka, 1 cibuľa, 1 mrkva.
Postup: Mrkvu očistíme, pokrájame na kocočky a uvaríme skoro domäkka v ososlenej vode. Uvarenú mrkvu scedíme a necháme vychladnúť. Z mäsa narežeme veľký plát, ktorý naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na troche masti spolu opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, na kocky pokrájanú slaninku a šunku. Pridáme vajcia a upražíme riedku praženicu. Dáme schladiť a potom ju rozotrieme na pripravený plát mäsa. Na túto vrstvu pokladieme na hranolčeky pokrájanú uhorku a pridáme uvarenú mrkvu. Plát mäsa zvinieme do rolády a dôkladne previažeme niťou. Roládu prudko poopekáme zo všetkych strán na horúcej masti a vložíme do pekáča. Potom roládu polejeme výpekom, podlejeme horúcou vodou a upečieme dočervena vo vyhriatej rúre. Z upečenej rolády odstránime niť a pokrájame ju na 1 cm hrubé plátky. Podávame so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.