Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené zapekané rajčiny
Suroviny: 6 veľkých rajčín, 1 cibuľa, masť, 100 g šampiňónov, 250 g mletého bravčového mäsa, soľ, korenie, vývar (z kocky), olej.
Postup: PLNKA: Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na oleji, pridáme nakrájané šampiňóny, mleté mäso a opražíme. Podlejeme trochou vývaru a prikryté udusíme domäkka. Ochutíme korením a soľou. Rajčiny umyjeme, vršky skrojíme a dužinu opatrne vydlabeme. Pripravené rajčiny naplníme plnkou a pokladieme ich do vymastenej zapekacej misy. Zapečieme vo vyhriatej rúre. Počas zapekania podlievame vývarom. Vydlabanú dužinu udusíme na troške oleja a dochutíme soľou a korením. Rajčiny vyberieme a výpek zmiešame s udusenou rajčinovou šťavou. Zapečené rajčiny prelejeme výpekom a podávame s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.