Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Husárska mäsová roláda
Suroviny: 1/2 kg prerasteného bravčového bôčika, 250 g bravčového pliecka, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, rasca, soľ, masť, 20 g hladkej múky, 100 g mäkkej salámy (šunková-dietna).
Postup: Bôčik rozrežeme na plát, kosti vyrežeme a mäso dobre naklepeme. Bravčové mäso z pliecka zomelieme spolu s cibuľou a cesnakom, pridáme rascu, mletú papriku, osolíme a premiešame. Pridáme na rezance pokrájanú salámu, premiešame a navrstvíme na naklepaný bôčik. Potom bôčik zvinieme do rolády a previažeme dôkladne niťou. Povrch bôrolády osolíme a vložíme do vymasteného pekáča. Podlejeme vodou a pečieme v horúcej rúre. Počas pečenia roládu občas obraciame prelievame výpekom a podlievame trochou vody. Mäkkú roládu vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek zahustíme múkou, prerestujeme a zalejeme studenou vodou. Necháme prevariť a výpek precedíme. Z rolády odstráníme nite a pokrájame ju na 1,5 cm hrubé plátky. Podávame preliate šťavou s opekanými zemiakmi a uhorkovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.