Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Závitky z mletého mäsa
Suroviny: 1/2 kg mletého hovädzieho mäsa, 1 väčší zemiak, 1 vajce, korenie, soľ, strúhanka, 200 g tvrdého syra (eidam), 3 dcl sladkej smotany, olej.
Postup: Zemiak očistíme a najemno nastruháme. K mletému mäsu pridáme vajce, nastrúhaný zemiak, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Podľa potreby dohustíme strúhankou. Zo zmesi formujeme tenké placky, do ktorých pokladieme po hranolčeku syra a zvinieme do závitkov. Naplnené závitky obalíme v strúhanke a vypražíme na rozohriatom oleji. Horúce závitky polejeme smotanou a podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.