Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Vyprážané zeleninové prekvapenie
Suroviny: Ružičky karfiolu, brokolice, kolieska cukety a cibule, malé šampiňóny, malé tvrdé beiby rajčinky, 2-3 vajcia, soľ, hladká múka, strúhanka, olej.
Postup: Na ružičky rozobratý karfiol a brokolicu dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Cuketu umyjeme a nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na hrubé plátky. Rajčinky umyjeme a šampiňóny očistíme. Pokrájanú cuketu, ružičky brokolice a karfiolu krátko povaríme v ososlenej vode a necháme odkvapkať. Všetku pripravenú zeleninu omáčame v cestíčku z vajec, múky a soli. Potom obaľujeme v strúhanke a vyprážame na horúcom oleji doružova. Podávame s omastenými varenými zemiakmi, posypanými s nasekanou petržlenovou vňaťou a uhorkovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.