Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hovädzí tokáň na korení
Suroviny: 1/2 kg hovädzieho mäsa zo stehna, 40 g masti, 1 veľká cibuľa, 5 rajčín, mleté čierne korenie, soľ, 1 dcl bieleho vína.
Postup: Mäso pokrájame na hrubšie rezance a opražíme prudko na masti. Pridáme najemno nasekanú cibuľu, olúpané pokrájané rajčiny, osolíme, okoreníme a prikryté dáme dusiť. Počas dusenia podlievame troškou vody. Keď je mäso skoromäkké, prilejeme víno a dodusíme domäkka. Podávame sryžou a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.