Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hovädzie plátky na paprike
Suroviny: 600g hovädzieho mäsa(z roštenky alebo zo stehna), soľ, 50 g masti, mleté čierne korenie, 2 cibule, vývar(z kocky), 6 zelených paprík.
Postup: Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky. Naklepeme, osolíme, a opečieme na horúcej masti z obidvoch strán. Potom pridáme nadrobno nasekané cibule, prerestujeme a podlejeme vývarom. Prikryté udusíme skoro domäkka. Potom pridáme na prúžky pokrájané papriky, okoreníme, podľa chuti prisolíme a dodusíme domäkka. Podávame s ryžou a rajčinovo-cibuľkovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.