Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Lokše
Suroviny: 1 kg zemiakov, 300 g polohrubej múky, 1 vajce, soľ, 50 g husacej masti (maslo).
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke a necháme dobre vychladnúť. Potom ich ošúpeme a pretlačíme alebo postruháme na jemnom strúhadle. K pripraveným zemiakom pridáme múku, vajce, osolíme a vypracujeme na husté cesto. Z cesta vyvaľkáme valec a rozjrájame ho na kúsky, z ktorých vyvaľkáme na pomúčenej doske placky(lokše), s priemerom asi 15 cm. Vyvaľkané lokše pečieme na suchom plechu alebo na platni z obidvoch strán. Upečené lokše potrieme z jednej strany husacou masťou a kladieme na seba. Môžeme podávať s makom, alebo plniť husacou (hydinovou) pečienkou. Je to aj vhodná príloha k pečenej husacine alebo kačacine.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.