Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Parené buchty
Suroviny: 600 g polohrubej múky, 20 g kvasníc, 50 g masla, 50 g práškového cukru, štipka soli, 2 žĺtky, 4 dcl mlieka. Džem, masllo na poliatie a na posypanie podľa chuti: mak, opražená strúhanka, orechy, kakao alebo tvaroh.
Postup: Z trochy múky, vlažného mlieka, cukru a kbvasníc vymiešame kvások a necháme ho na teple podkysnúť. Do preosiatej múky pridáme roztopené maslo, cukor, žĺtky, štipku soli, podkysnutý kvások a s vlažným mliekom vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rováľame na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho kolieska, ktoré naplníme lekvárom a vytvarujeme do buchty. Hotové buchty necháme znova podkysnúť a necháme ich napariť nad vriacou vodou asi 10 minút. Naparené buchty na tanieri posypeme zvolenou posýpkou, poleme roztopeným maslom a posypeme práškovým cukrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.