Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jablková štrúdľa
Suroviny: 1/2 kg hladkej múky špecial, 1 vajce, štipka soli, voda, 1 PL octu, 200 g masla na pokropenie vytiahnutého cesta. PLNKA: 50 g doružova opraženej strúhanky, 2 kg jabĺk, 200 g práškového cukru, 200 g mletého maku, mletá škorica.
Postup. Z preosiatej múky, vajca, soli a vlažnej octovej vody vymiešame hladké cesto a dáme ho pod zohriaty veľký hrniec asi na 25 minút odpočívať. Potom cesto pomastíme trochou roztopeného masla a na pomúčenom obruse ho prstami vyťahujeme na čo najtenšie, na celú plochu stola. Z vytiahnutého cesta opatrne odrežeme hrubšie okraje a cesto pokropíme nahusto roztopeným maslom. Na takto pripravené cesto, na jeho jednu polovinu rozložíme opraženú strúhanku, nahrubo nastúhané jablká, posypeme práškovým cukrom, mletým makom a poprášime mletou škoricou. Hotové cesto pomocou obrusa zvinieme a konce prehneme pod zvinuté cesto. Pripravenú štrúdľu položíme do vymasteného plechu a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. počas pečenia štrúdľu občas potrieme roztopeným maslom. Upečenú posypeme práškovým cukrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.