Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Ananásové rezy
Suroviny: 200 g masla alebo Hery, 200 g práškového cukru, 5 vajec, 120 g polôohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 20 g kakaa, 1 PL rumu, ríbezľový lekvár, konzerva ananásu. NA POLEVU: 100 g čokolády na varenie, 100 g masla. Tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu.
Postup: Maslo, cukor a žĺtky vymiešame spolu do peny. pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, dobre premiešame a do cesta zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme vo vyhriatej rúre. Upečený vychladnutý koláč pokvapkáme rumom a kompótovou šťavou. Potom ho natrieme lekvárom a pokladieme navrch kúsky ananásu. Nakoniec vrch koláča polejeme čokoládou. Koláč môžeme podľa fantázie dozdobiť šľahačkou a nasekanými orechami. Hotový koláč pokrájame na rezy. POLEVA: čokoládu nalkámeme, necháme nad parou rozpustiť a dobre vymiešame s maslom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.