Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Sójový šalát s chrenom
Suroviny: 400 g suchej sóje, po 1 ks farebnej papriky, 2 mrkvy, 50 g čerstvého chrenu, 1 cibuľa, mletá rasca, citrónová šťava, soľ, 1 rajčina, čerstvý kôpor, olivový olej.
Postup: Sóju uvaríme domäkka v ososlenej vode a scedíme. Scedenú sóju dáme do misy, pridáme na pásiky pokrájané papriky, nahrubo nastúhanú mrkvu, najemno nastrúhaný chren, ochutíme soľou, mletou rascou, citrónovou šťavou a premiešame. Do šalátu primiešame najemno nasekaný kôpor, na osminky nakrájanú rajčinu a zakvapneme olivovým olejom. Zľahka premiešame a hotový šalát uložíme na 2 hodiny do chladničky uležať. Podávame s celozrnným pečivom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.